Samtale med Ragnhild

På retreaten vil du få møte Ragnhild. Hun jobber til daglig som lege på Balderklinikken, og har fokus på helhetsmedisin. Ragnhild vil delta på retreaten og veilede oss i periodisk livsstil, oppmerksomt nærvær og yoga.


Ragnhild deltok på vår første retreat i mars, og gleder seg til neste retreat i august

«Jeg hadde lyst til å prøve femdagers faste, men hadde ikke kommet i gang hjemme. Jeg kjente til den medisinskfaglige helseeffekten, og ville veldig gjerne erfare det selv. Da jeg fikk muligheten til å delta på Opaker Gård, der omgivelsene er så fine, der maten er ferdig tilberedt og der det var så bra program, var det en perfekt start på femdagers faste for meg. Det var helt fantastisk å oppleve vinteren med badstue, ski og snøbading. Nå gleder jeg meg til sommer på Opaker der vi også får gå turer, bade i skogsvann og bare nyte dagene.

Fellesskapet på retreaten var en stor kilde til inspirasjon

«Det er noe med å tillate seg å bare være, å ikke måtte gjøre så mye under en femdagers faste. Det ligger det perfekt til rette for på Opaker. Og kanskje aller viktigst var det å faste sammen med andre. Fellesskapet ble så bra mellom deltakerne. Vi hadde gode samtaler, vi delte erfaringer og inspirerte hverandre.»

Trening og oppmerksomt nærvær som støtter fasten

«Når du faster så kommer du veldig nært kroppen din. Du blir oppmerksom på hvordan du har det. Da er det perfekt å gjøre oppmerksomhetstrening og yoga. Faste betyr ikke nødvendigvis sult. Mange forteller om økt velvære i kroppen. Det er veldig individuelt, men felles er at du kan lære kroppen din bedre å kjenne gjennom yoga, meditasjon og fokusert oppmerksomhet. Den lette treningen ga et velvære som passet perfekt i kombinasjon med faste.»

Helseeffekter

Ragnhild har fastet to ganger hjemme etter retreaten. «Det var enklere å faste hjemme når jeg hadde erfaringen fra Opaker. I tillegg praktiserer jeg kortere spisevindu og lengre nattfaste. Jeg merker godt at jeg har mindre smerter i leddene mine og mer energi når jeg faster. I tillegg sover jeg mye bedre og merker mindre tarmplager når jeg ikke spiser så sent på kvelden. Det er helt åpenbart at helsen min blir bedre av å leve slik. Mine pasienter som begynner å praktisere ulike former for faste forteller også om mindre plager fra irritabel tarm, mindre betennelse i muskler og ledd, de sover bedre og flere forteller om bedre psykisk helse.»

Mindre opptatt av mat – et friere liv

Ragnhild forteller også om flere som sier at de lever et friere liv med mindre stress etter at de har begynt å praktisere kortere spisevindu. «Jeg har pasienter som forteller at de tidligere brukte mye energi og oppmerksomhet på mat, på hva de skulle spise og hva de ikke skulle spise. En kvinne fortalte at hun hadde redusert tankestøyen med minst 70-80% fordi hun tidligere hadde brukt så mye tid til å tenke på mat. Hun gikk rundt og kjente på om hun var sulten, om hun skulle spise eller la være. Med et nytt spisemønster fikk hun ryddet bort masse tankespinn.»


Ragnhild legger ut mye interessant på Instagram, så sjekk gjerne ut Instagramkontoen hennes Helhetslegen.