Mette sprudler etter retreaten

Mette Amundsen deltok på fasteretreat i mars. Vi har gjennomført et intervju med henne, tre måneder etter oppholdet:

Mette (59) var nysgjerrig på faste. Likevel syns hun det hørtes slitsomt ut. Det å sulte seg var ikke noe hun så frem til. Likevel var hun nysgjerrig på helseeffektene. Da det ble mulig å prøve fasteimiterende diett på retreat sammen med andre meldte hun seg på.

Fem dager med fullt fokus på egen helse

«Det å dra bort ei uke sammen med andre, der jeg fikk lære om fasteeffektene og samtidig ha fri fra jobb og forpliktelser, var forlokkende. Så jeg meldte meg på. Det å komme til Opaker Gård var en drøm. Den hyggelige velkomsten i peisestua der alle var åpne og ivrige etter å bli kjent med hverandre var en flott start.»

På retreaten startet og sluttet hver dag med yoga.

«Jeg har aldri vært noe yogamenneske, men jeg likte det. Det var en myk start på dagen. Jeg ble også veldig begeistret for å lære de tibetanske ritene. De har jeg tatt med meg hjem. Jeg praktiserer ritene hver eneste morgen og merker at jeg har blitt mye mykere og sterkere.»

Hva med sult og ubehag i løpet av de fem fastedagene?

«Jeg hadde blitt advart mot sult, hodepine og lav energi. Men jeg opplevde ingen av delene. Jeg følte meg helt fin hele tiden. Jeg trente ikke så hardt mens jeg var på Opaker Gård. Jeg konsentrerte meg om å lære de tibetanske ritene og jeg gikk rolige turer. Det var også utrolig deilig å ha fri midt på dagen. Badstue og snøbad var så forfriskende. Jeg følte meg bra under hele oppholdet.»

Norges beste fagfolk med ny kunnskap som gir bedre helse

«Jeg var i utgangspunktet ikke så interessert i alle foredragene. Men jeg lærte så mye som jeg har tatt med meg hjem! Alle foredrag hang så godt sammen. Tenk å få møte og høre Marit Kolby, Torkil Færø, Ragnhild Skari Iuell, Kjersti Rinde Omsted, Inge Lindseth og Susann Stave i løpet av uka! Denne samlingen med foredrag og fortellinger var utrolig lærerik og ikke minst inspirerende.»

Mette har endret vanene sine og fått en formidabel helsegevinst

«Før jeg deltok på retreaten trodde jeg at jeg måtte spise med en gang jeg sto opp og rett før jeg la meg. Jeg var sikker på at jeg måtte ha mat jevnlig for å holde på energien. Samtidig satt jeg ofte og slumret i godstolen etter middag. Nå spiser jeg det jeg trenger i løpet av 8 timer, og lar være å spise i 16 timer hvert døgn. Jeg har gjennomført to nye fasteuker etter at jeg kom hjem. Jeg har mye bedre energi. Det gir igjen mye bedre livskvalitet. Og ikke minst koser jeg meg med maten. Og jeg har gått ned 10 kilo på tre måneder. En venn av meg spurte her om dagen hvor lenge jeg kom til å holde på med dette opplegget. Svaret mitt var enkelt. Jeg kommer aldri til å slutte!»