Tematimer og foredrag

På retreaten på Opaker er det mange dyktige fagpersoner som holder foredrag og leder samtaler om ny kunnskap innen helse. Inge Lindseth, Marit Kolby, Susann Stave, Grethe Stave, Ragnhild Luell, Torkil Færøe, Kjersti Rinde Omstedt – du får høre og samtale med alle i løpet av fem dager på retreaten.

Inge Lindseth

Inge Lindseth er klinisk ernæringsfysiolog og den eneste i Norge som holder kurs i fasteimiterende diett. Han har skrevet boka Femdagers nullstilling som har fasteimiterende diett som hovedtema. Se mer om Inge på ingelindseth.no

Susann Stave

Susann Stave har master i samfunnsernæring og jobber i Barnematbyen. Hun jobber for et bedre matmiljø, og økt fokus på matkvalitet.  Hun har også vært medforfatter på boka Femdagers nullstilling. 

Foto: CF Wesenberg / kolonihaven.no

Torkil Færø

Torkil Færø (f 1969) er allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper, forfatter, fotograf og globetrotter. Som legestudent var han den første som dro ut for norske Leger Uten Grenser da han i 1996 jobbet i krigsherjede Angola. Gjennom 25 år som frilanslege har han jobbet i kommuner over hele landet, hatt titusener av konsultasjoner og fått et unikt bilde av sykdommene som plager oss. Han har erfart at årsaken oftest finnes i en livsstil som stresser kroppen vår. Dét ville han gjøre noe med.

Torkil er opptatt av hvordan vi kan få mest mulig ut av livet. I boken Pulskuren forteller han trinn for trinn hvordan vi kan bruke pulsklokken eller smarttelefonen til å bli bedre kjent med vår egen kropp og få bedre kontroll på stressbalansen og det autonome nervesystemet. Torkil har selv fått et nytt liv ved å foreta flere smarte livsstilsendringer. Hans håp er at alle som ønsker bedre helse og mer energi til å leve livet fullt ut, får

Foto: Sjo & Floyd, Asker

Marit Kolby

Marit Kolby har bachelorgrad i matvitenskap og mastergrad i ernæringsbiologi, og jobber som høyskolelektor og forsker ved Oslo Nye Høyskole. Hun formidler oppdatert ernæringskunnskap gjennom både populærvitenskapelige og vitenskapelige medier og har etablert seg som en frittalende og nytenkende stemme i den offentlige ernæringsdebatten.

Grethe Stave

Grethe Stave er gestaltveileder, coach og inspirator. Hun vil dele kunnskap og erfaringer om hvordan vi kan dyrke frem inspirasjon og mentale muskler for å skape varige endringer.

Raghild Skari Iuell

Ragnhild Skari Iuell er lege og har tilleggsutdannelse innen funksjonell medisin i USA, mindfullness, yoga og søvnmedisin. I tillegg følger hun aktivt med på ny forskning rundt spennende temaet som faste , HRV, Intermittent living og «longevity». I tillegg er en av hennes hjertesaker forebyggende helse og hva DU kan gjøre for å leve et langt og godt liv..